Uitje IC-Katwijk

Op 9 september was het weer zover. Het jaarlijkse uitje van de dovengemeenschap. Dit jaar geen barbecue, maar daarover later meer.

Dit jaar zijn we met iedereen die dat wilde naar Alphen aan de Rijn vertrokken. Daar verzamelde we bij het Archeon. Het was stralend weer en dat beloofde daarom ook veel goeds.

Samen met een gids en tolk zijn we in twee groepen door het park getrokken. De ene groep deed vooral het vroegste deel van de geschiedenis aan. De tweede groep beleefde vooral de middeleeuwen. Door de gids die we toegewezen hadden gekregen konden we alle vragen kwijt en hoorde we veel nieuwe dingen. 

Aan het einde van de middag hebben we met elkaar de gladiatoren aan het werk gezien en beleefden we de gevechten op leven en dood als publiek tijdens dit gevecht.

Daarna was het alweer tijd om richting Katwijk te vertrekken om weer op tijd bij de beslagkom te zijn. Hier genoten we van een pannenkoek of iets anders van de kaart.

Ondanks dat het geen barbecue was, was het een geslaagde dag en hebben wij en de kinderen erg genoten van dit uitstapje.

Heb je het gemist of kon je er niet bij zijn... Zeker iets om spijt van te hebben en te zorgen dat je er volgend jaar wel bij kunt zijn!