Een 2e brief van ds. van Dijke

logo idp3 april 2020

Van: Frans van Dijke, dovenpastor
Aan: iedereen in mijn werkgebied 

Beste allemaal,

Twee weken geleden stuurde ik jullie een brief dat we ook in Nederland te maken hebben met een crisis vanwege het Corona-virus. Ik schreef dat alle activiteiten waarin we als Dovenpastoraat bij elkaar komen gestopt zijn: kerkdiensten, pastoraat, Bijbelkringen, landelijke dagen en ook bij elkaar op bezoek komen enzovoort.

Vandaag schrijf ik opnieuw. We hoopten dat een en ander snel voorbij zou gaan. Inmiddels weten we dat het niet zo is. We leven tot eind april onder strenge maatregelen en misschien nog wel langer. Desondanks worden er nog steeds mensen ziek en er overlijden ook veel mensen. Wat een schrik, onzekerheid en wat een verdriet. Tegelijk zien we ook dat mensen elkaar niet in de steek laten en elkaar helpen. En in de ziekenhuizen en op andere plaatsen verrichten mensen in de zorg fantastisch werk. Ik hoop en bid dat het met jullie nog steeds goed gaat.

Binnen het dovenpastoraat werk ik als dovenpastor nu ook veel thuis. In de vorige brief schreef ik: gelukkig maar dat we wel met elkaar kunnen communiceren via e-mail en sociale media. Dus als je contact nodig hebt, doe dat alsjeblieft!
Dat kan via e-mail: ds. F van Dijke of via jouw IC. Zeker als er ernstige dingen gebeuren, aarzel niet om dan contact op te nemen!
Dan kijken we wat we voor elkaar kunnen doen.

Op de website van het dovenpastoraat vind je een aparte pagina ‘Corona’ met informatie, filmpjes, tips, een gebedsbrief enz. Ook vind je daar een overzicht van kerkdiensten met een tolk gebarentaal die via het internet te volgen is.

Corona is er en angst en verdriet zijn er … maar goede zorgmensen zijn er ook en bovenal: God is er ook … Hij die met ons meegaat juist ook als het donker is …

In Psalm 23 : 3 en 4 staat het zo (Bijbel in Gewone Taal):
Bij de Heer ben ik veilig, Hij geeft mij nieuwe kracht, zo goed is Hij.
Ik ben niet bang, ook al is er gevaar, ook al is het donker om mij heen.
Want U bent bij mij, Heer. U beschermt me, U geeft mij moed.

Ik bid dat Gods vrede en zegen met jullie allen is. En: pas goed op elkaar!